Dla wszystkich koneserów herbat YOGI TEA® (i nie tylko) mamy przepis na przysmak, który łączy w sobie smaki słodki, kwaśny, słony oraz pikantny. Jest to danie, które może służyć jako przystawka, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby serwować je również jako danie główne. Powabny aromat na pewno nie pozwoli się oprzeć spałaszowaniu każdej ilości tego smakołyku.

relish ingredients

Lukrecjowo-ananasowy przysmak*

Czas przygotowania 10 min |140 g = 4 porcje jako przystawki

Posiekane składniki

Składniki

150 g ananasa (pokroić w kostkę)
60 g ogórka zielonego (pokroić w kostkę)
½ łyżki chili (posiekanej)
1 łyżka oleju kokosowego
5 szczypt (zawartość 1 torebki) Słodkiej z lukrecją
2 szczypty soli morskiej

Przygotowanie

Rozgrzej olej kokosowy na patelni. Kiedy się rozgrzeje dodaj 5 szczypt herbaty Słodkiej z lukrecją oraz posiekaną papryczkę chili. Praż około 30 sekund. Dodaj pokrojonego ananasa i ogórka. Pozwól daniu dusić się około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Zdejmij z palnika i pozwól przestygnąć. Dodaj 2 szczypty soli morskiej, zamieszaj i serwuj jako przystawkę.

Lukrecjowo-anannasowy przysmak

* przepis pochodzi z „Recipes for Healthy Living” YOGI TEA®, Hamburg 2013